Projekt beskrivelse

Economiser til Vig Varmeværk

Etablering af economiser for optimering af varmeproduktionen ved Vig Varmeværk

Af projektchef Anders Nicolajsen

I juni 2014 blev der underskrevet aftale mellem AEA og SEAS-NVE om ny economiser til Vig Varmeværk A.m.b.a.’s, som skulle tilsluttes værkets eksisterende gaskedelinstallation.

Seas NVE logo LT-veksler economiser

Projektet lød på levering og montering af economiser samt tilslutning af neutraliseringsanlæg på værkets eksisterende gaskedelinstallation. Den eksisterende gaskedelinstallation har gennem mange år leveret fjernvarmen til Vig by, men denne bliver nu optimeret med den nye economiser. Vig Varmeværk kan derfor fremover, sammen med deres kunder, se frem til en effektiviseret fjernvarmeinstallation med deraf billigere varmeproduktion.

Vig Varmeværk røggaskammer economiser LT-veksler Economiseren blev i løbet af oktober implementeret i røggasinstallationen og varmerørsinstallationen forbundet til dets vandtilslutninger. Anlægget er nu indreguleret og i drift, det forventes endelig afleveret i løbet af november måned efter isoleringsarbejdet er færdiggjort.

Vig 3web På billedet ovenfor ses economiseren, implementeret i røggasinstallationen mellem den eksisterende lyddæmper og skorstenen. På toppen af economiseren ses vandtilslutning / manifolden hvorfra varmerørsinstallationen er tilsluttet og ført gennem bygningsfacaden, ind til kedlen.

Vig 1web Economiseren ses igen fra en anden vinkel. På dette billede ses tilslutningen for kondensatafledning i bunden af economiseren, hvorfra kondensatet føres til det eksisterende neutraliseringsanlæg inde på værket.

Vig 2web På billedet ses varmerørsinstallationen inde i kedelhallen, hvorpå de nye rør, som er forbundet til economiserens vandtilslutning / manifolden, er koblet på gennem de to t-stykker.

 

Ovevejer du lignende projekt?

Kontakt vores kompetente medarbejdere for en snak om mulighederne hos dig!