AEA’s erfaring med biomasse

AEA kan tilbyde hjælp til at afsøge mulighederne for optimering af eksisterende varmeanlæg eller udbygning med biomassekedel.

Vi kan ved en gennemgang af det eksisterende varmeanlæg og udførelse af driftøkonomiske  beregninger udarbejde en rapport, som beskriver muligheder og økonomi ved en biomasseinstallation, som kan danne beslutningsgrundlag for vore kunder.

Denne fremgangsmåde har flere kunder allerede fulgt og valgt AEA som total- eller delentreprenør af deres biomasseinstallationer. Nedenfor kan du se, hvordan opgaven blev løftet hos Skjern Papirfabrik, Hjallerup Fjernvarme samt hos Hinnerup Fjernvarme, hvor en ny halmkedel netop nu tager form. Læs også flere referencer længere nede på siden.

Værkets navnType
Hinnerup FjernvarmeHinnerup Fjernvarme har valgt at investere i et halmfyret kedelanlæg, som skal bygges sammen med det eksisterende halmanlæg. Anlægget er lige nu under opførelse.
Hjallerup FjernvarmeHjallerup Fjernvarme har valgt at opføre et nyt halmfyret varmeværk på 2,3 MW.
AEA har leveret den komplette maskinleverance og sammenkobling med solvarmeanlægget.
Skjern PapirfabrikSkjern Papirfabrik har valgt at investere i et flisfyret dampkedelanlæg med en kapacitet på 22 tons/h – 16 bar – 204°C.
AEA leverer den komplette maskinleverance. Skjern Papirfabrik planlægger at levere spildvarme til Skjern Fjernvarme – op til 60% af Skjern Fjernvarmes årsforbrug.
Vestervig FjernvarmeNyopførelse af komplet 7,1 MW flisfyret kedelanlæg inkl. tilbygning:
Fliskran, flisindfødningssystem, 3.500 kW varmtvandskedel, skubberist, forbrændingsluftsystem, røggas-kondensseringsanlæg, savsmuldsfilter, askesystem, skorsten, tilkobling til de eksisterende vand-, varme- og elinstallationer.
Værum-Ørum KraftvarmeværkLevering og installation af komplet 925 kW kedelanlæg type CombiCrat i klimaskærm, to pillesiloer, transportsnegl, forbrændingsluftsystem, askesystem, røggassystem inkl. røggasrensning og skorsten.
Ørnhøj-Grønbjerg KraftvarmeværkLevering og installation 1,5 MW halmkedel.

Se AEA´s komplette referenceliste